Het isolatiemateriaal Kaiflex ST, samengesteld uit gesloten cellig rubber blinkt uit door een universele toepasbaarheid: het vindt zijn toepassing op zowel koude en warmte leidingen, voor elke installatie -omvang en op uiteenlopende leidingdiameters, zowel in kleinere verwarming ruimtes almede in grote projecten.

Daarmee heeft Kaiflex ST zich als de standaard voor technische isolatie ontwikkeld.

Kaiflex ST wordt toegepast bij koude en klimaattechnische installaties om het leidingwerk en luchtkanalen te isoleren, bij openbare gebouwen met een hoge bezoekfrequentie zoals bij luchthavens, grote kantoorcomplexen, hotels, alsmede in woongebouwen, industriële complexen en in de scheepsbouw vindt het zijn aanwending.

Dankzij haar anti-microbiële werking en vezelvrije structuur ingeval hoge hygiënische eisen is dit isolatiemateriaal bij uitstek geschikt voor de toepassing in gezondheidsprojecten zoals bijv. ziekenhuizen.

Uitputtend getest en internationaal gecertificeerd overtuigt Kaiflex ST door de uitgebreide toepasbaarheid en de technische waardes van het hoogste niveau: dankzij de zeer lage warmtegeleidingswaarde van λ ≤0,033 (W/m·K) bij 0 °C en de beste waardes voor een goede waterdamp diffusiteit van μ ≥10.000 is deze Kaimann isolatie uitgesproken energie efficiënt en verhindert het op een betrouwbare wijze het ontstaan van condensatie.

Met de Euroklasse B-s3, d0 (DIN EN 13501-1), Class O (bouwvoorschriften UK) en een oppervlakte vlamuitbreiding van Class 1 (getest volgens BS 476-7) voldoet deze elastomeer isolatie aan de hoogste eisen inzake brandveiligheid.De zeer goede technische waardes blijven bij alle isolatiediktes van hetzelfde hoge niveau en waarborgen een zekere isolatie-prestatie gedurende de gehele levensduur van het systeem.

Ook bij de lagere isolatiediktes beschermt de gewaardeerde isolatie duurzaam tegen energieverliezen, werkt het effectief als damprem en minimaliseert daardoor het ontstaan van corrosie onder de isolatie.De isolatie is verkrigbaar als plaatmateriaal, als standaard product of in de zelfklevende uitvoering.

Ongeachte welke variant er wordt gekozen – Kaiflex ST blinkt uit in de gemakkelijke verwerkbaarheid.

Met de Environmental Product Declaration (EPD) wordt het duurzaamheid streven van Kaimann isolatie noch transparanter waarmee de onderneming het ontwerpen en certificeren van duurzame gebouwen ondersteunt.

Groei van schimmels kan de luchtkwaliteit binnenshuis aantasten.

Kaiflex biedt een doeltreffende bescherming tegen het binnendringen van vocht, is van nature anti-microbieel en bestand tegen schimmelgroei, zodat bacteriën geen kans krijgen.

Kaiflex ST platen, zelfklevend